Het is november en dat betekent weer een heleboel nieuwe activiteiten om te ondernemen in Zaandam en omgeving. Zo vindt de Westzaanse Winter Fair plaats, maar er is nog veel meer te doen. In dit artikel vind je een overzicht van onze favorieten. 

Turn on the lights
15 november

Jaarlijks opent de Bijenkorf in november met Turn on the Lights de feestmaand op spectaculaire wijze. Het warenhuis schenkt met deze lichttheatershow een feestelijk cadeau aan de stad Amsterdam. De meest magische tijd van het jaar is aangebroken! En vanaf Zaandam sta je – met de trein of met de pont – zo in hartje Amsterdam.

International Documentary Film Festival Amsterdam
14 t/m 25 november

Ieder jaar vindt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. De stad is voor even het paradijs voor liefhebbers van documentaires. Vanuit Zaandam ben je natuurlijk zo in Amsterdam! Ideaal, want van 14 t/m 25 november zijn er op verschillende locaties in Amsterdam documentaires te bewonderen. Met internationale premières, films van studenten en films voor kinderen. Meer informatie? Klik hier.

Westzaanse Winter Fair
8 december

Het centrum van Westzaan wordt omgetoverd in een sprookjesachtig decor vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Ruim 100 kraampjes zullen tijdens de Westzaanse Winter Fair in het licht gezet worden. En dat alles in combinatie met brandende vuurkorven, muziek, foodtrucks – uiteraard met warme glühwein en warme chocolademelk – en een lichtjesroute. De Kerstman zal aanwezig zijn en er zijn ook genoeg dingen te doen voor kinderen.

Pop-up expositie Bazz Galerie
t/m 31 december

De entresol bij Artzaanstad is van t/m 31 december omgetoverd tot pop-up Galerie Bazz. Onder het motto ‘dares to be different’ biedt de Galerie een gevarieerd aanbod zeefdrukken, schilderijen en (bronzen) beelden uit de eigen collectie van de eigenaar voor de verkoop aan. Qua stijlen vind je er onder meer semi-abstracte werken waar het thema ‘vrouw’ soms een prominente rol speelt. Meer informatie? Klik hier. 

Bijzondere gast in Zaans Museum
t/m 3 februari

Het Zaans Museum bestond op 12 september twintig jaar. Eregast op het verjaardagsfeest is Guurtje van de Stadt, het portret van Claude Monet uit de collectie van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Monet schilderde het portret tijdens zijn bezoek aan de Zaanstreek in 1871. Tot en met 3 februari 2019 is Guurtje voor even weer thuis in de Zaanstreek.

Benieuwd naar leuke hotspots die je kunt bezoeken in Zaandam? Klik hier.