De Stadswijk

Er verrijst een gloednieuwe stadswijk in Zaandam: Oostzijderpark. De meeste Zaandammers weten wel waar het is, want zij voetbalden ooit op het Oostzijderveld. En over een paar jaar is het dé plek waar je heerlijk kunt wonen in een parkachtige omgeving. Met het centrum van Zaandam en de mooiste groene hotspots op steenworp afstand.

In Oostzijderpark worden niet zomaar nieuwe woningen gebouwd. Er verrijst een nieuwe stadswijk: er ontstaat iets wat er in de Zaanstreek nog niet is. Oostzijderpark krijgt een mix aan verschillende woningtypes: appartementen én huizen, huur én koop. In allerlei verschillende prijsklassen. Iedereen kan in Oostzijderpark wonen, werken en zijn.

Echt de ruimte

“Wanneer je in Oostzijderpark komt wonen, heb je de rijkdom van een huis in de stad met de dynamiek die daarbij hoort. Maar dan in combinatie met groen en gezond wonen. Hier heb je echt nog de ruimte”, vertelt landschapsarchitect van Oostzijderpark Sander Lap. “Je bent in 25 minuten in Amsterdam, maar net zo snel vaar je met je bootje het open achterland in. We maken er een levendige, natuurrijke wijk van.”

Oostzijderpark ligt vlakbij twee grote parken: Valdeursloot en het Burgemeester in ’t Veldpark. Met een bootje of op de fiets ben je zo bij recreatieplas Jagersveld en slechts een paar minuten verder lonkt het Hollandse polderlandschap. “Ook komen er collectieve tuinen. Samen met de groene boulevards en je eigen terrastuin heb je zo overal groen’, licht Sander Lap toe. Liever wat leven in de brouwerij? In het eerste woonveld A, dat nu al wordt gebouwd, komt horeca. En alle gezellige hotspots van Zaandam liggen op slechts een paar minuten fietsen.

De plannen

De realisatie van de nieuwe wijk Oostzijderpark is in volle gang. De bouw van woonveld A, met daarin 171 huurappartementen en het restaurant met terras is namelijk al begonnen. De eerste contouren worden zichtbaar. En het eerste project van Oostzijderpark is inmiddels ook in de verkoop: Meiboom. Dit markante gebouw, met daarin 24 appartementen, ligt aan de Jacob Israël de Haanstraat: een lange groene laan met daaromheen autoluwe plekken. En later komen nog meer appartementen en woningen in de verkoop en de verhuur. Bekijk de planning van Oostzijderpark.