De plek

Wonen in het groen, maar wel bereikbaar. Ruimtelijk én stedelijk. Dat kan alleen in de compleet nieuwe stadswijk Oostzijderpark in Zaandam. Je ziet de centraal gelegen autoluwe laan, het stationsgebied dat is verbonden met het water en verrassend veel groen. Je woont in een dynamiek die hoort bij de stad, met fraaie architectuur en originele gevels, maar wel met alle ruimte om je heen.

Eén blik op de kaart en je ziet het meteen. Oostzijderpark is goed bereikbaar, met het station en de uitvalswegen om de hoek. Maar vooral: met veel groen om je heen. De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en terrastuinen voor alle huizen. Er komen woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit. Dat is waar wonen in Oostzijderpark voor staat.

In Oostzijderpark is zowel de reuring als de rust vlakbij. Met het bruisende centrum van Zaandam op vijf minuten fietsen, hartje Amsterdam op twintig minuten met de trein en het groen van de Jagersplas en het Noord-Hollandse landschap op steenworp afstand.

Handig in Oostzijderpark

Doe je boodschappen vlakbij bij de Albert Heijn XL aan de Zorgboulevard. Je vindt er ook een Etos en Gall & Gall. Aan de noordkant van de wijk vind je ook Deka-Markt, Lidl en Aldi.

Basisschool Kogerveld vind je aan de noordkant van de wijk. En aan de zuidrand vind je middelbare scholen Pascal College en het Zuiderzee College. Kinderopvang zit bij de basisschool en dicht bij het station.

Sporten kan bij Sportpark Hoornseveld, met voetbalverenigingen, tennisverenigingen en de korfbalvereniging. Naar de gym? Er is een aantal sportscholen net ten noorden van Oostzijderpark.

De leukste hotspots

Wil je een hapje eten of lekker borrelen op het terras? Dan hoef je Oostzijderpark niet uit. Op de begane grond in woonveld A, dat nu al wordt gebouwd, komt namelijk een restaurant met een groot zonnig terras. En alle hotspots van Zaandam liggen ook gewoon op een paar minuten fietsen. Onze tips? Het Hembrugterrein met Lab-44 en brouwerij HOOP en Westzijde met de leukste winkels en horeca. Er valt zo veel te beleven in Zaandam.