Comfortabel én bereikbaar. Ruimtelijk, maar ook stedelijk. Dat kan alleen in Oostzijderpark. Oostzijderpark ligt op een gunstige plek: vlakbij het station en de snelweg, maar ook vlakbij het water.

1. Snelweg
De wijk Oostzijderpark wordt gerealiseerd aan de rand van knooppunt Zaandam, wat betekent dat je in no time op de A7 en A8 rijdt. Ideaal als je elders in de Zaanstreek werkt.

2. Spoor
Station Kogerveld ligt aan de rand van de wijk. Vier minuutjes met de trein en je staat in hartje Zaandam. Wil je naar Amsterdam? Als je bij Oostzijderpark de trein pakt, sta je al binnen twintig minuten op Amsterdam Centraal.

3. Bus
Op station Kogerveld stoppen twee stads- en streekbussen van of naar Amsterdam. Ook richting Zaandam centrum en de Zaanse Schans lopen goede busverbindingen.

Tekst gaat door onder de afbeelding 

4. Boodschappen
Albert Heijn XL is gevestigd aan de Zorgboulevard en de ideale plek voor al je boodschappen. De supermarktketen werkt hier sinds eind 2017 namelijk samen met Zaanse ‘Vers uit de streek’ ondernemers: The Bakery, De Koffiezaak, Fresh Flowers en Slagerij Van ’t Oever. Ook zit er een Etos, een Gall & Gall én kun je er gratis parkeren. Doe je liever online boodschappen? Aan de snelwegzijde van het winkelcentrum zit een Pick Up Point van de Albert Heijn. Maar dat is nog niet alles: aan de noordwest zijde van de wijk kun je terecht bij DekaMarkt, Lidl en Aldi.

5. Scholen en opvang
Aan de noordzijde van de wijk zit basisschool Kogerveld en aan de zuidrand is er middelbaar onderwijs te vinden, zoals het Pascal College en het Zuiderzee College. Natuurlijk is er voor de kleinsten ook opvang, onder andere bij de basisschool en vlakbij station Kogerveld. Mocht je in de wijk geen school of opvang vinden die bij je past, dan zijn er verderop in Zaandam nog veel meer onderwijsvoorzieningen te vinden.

6. Eten
Om lekker te eten hoef je Oostzijderpark niet uit. Er komt een hip buurtrestaurant, wat leven brengt in de wijk. Behoefte aan nog meer keus? Dan biedt het centrum van Zaandam een grote en diverse selectie restaurants; prima te bereiken per fiets, auto of openbaar vervoer.

7. Naar buiten
Vanuit Oostzijderpark ben je zo bij recreatiegebied Jagersveld, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en zwemmen. Zelfs voor honden is er een speciaal zwemgedeelte.

8. Zorg
Aan de rand van de wijk zit het ziekenhuis, Zaans Medisch Centrum. Hier is tevens de Zorgboulevard, waar verschillende zorgaanbieders gevestigd zijn: van een gehoorspecialist tot een oogziekenhuis, fysiocentrum en verloskundigenpraktijk.